バイオウェブ

2020年10月号
BIO INDUSTRY
バイオインダストリー
 出版社  (株)シーエムシー出版

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【特集】ω-3脂肪酸

特集にあたって
-ω-3 脂肪酸をつくる・理解する・展開する-

Introduction -Producing, Understanding, Developing ω-3 Fatty Acids-

油糧微生物による種々のω3 脂肪酸含有油脂の発酵生産
Production of Various ω3-polyunsaturated Fatty Acid-containing Lipids by Oleaginous Microorganisms

腸内細菌によるω3 脂肪酸代謝と代謝物の生理機能
Omega 3 Fatty Acid Metabolism in Gut Microorganisms and Metabolite Biofunction

ω3 脂肪酸から生じる脂質メディエーターの生理機能と代謝経路
Physiological Function and Metabolic Pathways of Lipid Mediators Derived from ω3 Fatty Acids

ω-3 脂肪酸含有脂質を識別する定量リピドーム解析技術
Quantitative Lipidome Analysis for Separating Lipids with ω-3 Fatty Acids

成長発達期における多価不飽和脂肪酸の相互作用
Interaction of Polyunsaturated Fatty Acids During Growth and Development Period

ω3 脂肪酸代謝物に見出された新たな抗炎症・抗アレルギー作用
Emerging Roles of ω3 Fatty Acid Metabolites in the Regulation of Allergic and Inflammatory Diseases

ω3 脂肪酸と動脈硬化予防
Do Omega-3 Fatty Acids Prevent Atherosclerotic Cardiovascular Disease?

脂肪酸および脂肪酸代謝物が褐色脂肪組織機能に及ぼす影響 〜ω-3 脂肪酸を中心に〜
The Effects of Dietary Fatty Acids and Their Metabolites on The Function ofBrown Adipose Tissue 〜Based around Omega-3 Fatty Acids〜

ω-3 脂肪酸の食品への応用
Application of Omega-3 Fatty Acids to Functional Foods


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