バイオウェブ

2019年2月号
BIO INDUSTRY
バイオインダストリー
 出版社  (株)シーエムシー出版

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【特集】腸内環境改善食物繊維の最新動向

プレバイオティクスとしてのイヌリンとその生理機能性
Inulin as a Prebiotic and its Physiological Function

大麦に含まれる難消化性多糖「β-グルカン」の合成とその生理機能
Biosynthesis and Physiological Functions of Indigestible Polysaccharide“β-glucan”in Barley

グアーガム分解物の生理作用とその医療食への応用
Physiological Effects and Application to Medical Food of Partially Hydrolyzed Guar Gum

腸内環境を整える食物繊維としての寒天
Agar as Dietary Fiber to Regulate Intestinal Environment

「大豆多糖類(水溶性おから繊維)の食物繊維としての機能について」学校給食における食物繊維増加の取り組み
Soybean Polysaccharide(water-soluble OKARA fiber)as Dietary Fiber:Efforts to Increase Dietary Fiber in School Lunch and Their Effects

グルコマンナン
Glucomannan

難消化性デキストリン
Resistant Maltodextrin

澱粉から酵素でつくられる水溶性食物繊維イソマルトデキストリンの特性と応用
Characteristics and Applications of a Soluble Dietary Fiber, Isomaltodextrin,Enzymatically Produced from Starch

低分子化アルギン酸ナトリウム
Low Molecular Sodium Alginate

レジスタントスターチの機能
The Function of Resistant Starch


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